I det fri

Bevægelse i naturen er i sig selv godt for os. Det er gavnligt for vores nervesystem – de fleste falder mere til ro, når de bevæger sig i skoven, det åbne land eller langs med vand.

Terapi i det fri hos mig er som en lille rejse. Vi aftaler et sted at mødes, og herfra går vi en tur i let og rolig gang. Jeg ser det ikke som en målrettet vandretur eller gåtur, hvor formålet er sved på panden, kalorieafbrænding eller at tilbagelægge et antal kilometer. Vi bevæger os afsted i roligt tempo, og ender samme sted, som vi begyndte.

Undervejs er der plads til naturlig bevægelse, samtalen, til at stoppe op, til at lade andre passere forbi. Der er plads til at være med vinden i hovedet, duftene i næsen, indtrykkene fra omgivelserne, kroppen der er i bevægelse, og åndedrættet der samarbejder. Hver årstid og hver slags vejr byder på oplevelser – der er sjældent to ture, der ligner hinanden.

Herunder har jeg angivet forslag til steder, hvorfra terapi i det fri kan begynde og slutte. Der er parkeringsmuligheder ved alle lokaliteterne og almindelige skovstier udgår fra stederne.

  • Moesgaard Strand, syd for Aarhus
  • Slåensø ved Julsø, sydøst for Silkeborg
  • Sondrup Strand, nær Alrø
  • Husodde i Stensballe, Horsens Fjord, nord for Horsens
  • Stien mellem Snaptun og Juelsminde
  • I skovene langs med nordsiden af Vejle Fjord

Måske kender du et andet sted i det østjyske, som du finder velegnet. Det er også muligt at kombinere indendørs terapi med terapi i det fri – det ene udelukker ikke det andet. Du er velkommen til at kontakte mig for at høre mere om terapi i det fri.

Terapi i det fri er velegnet til sessioner á 75-90 minutter.